miércoles, 30 de abril de 2014

Marc Vidal: Crisi i canvi de model



"Retrats" conversa amb l'emprenedor, conferenciant internacional i bloguer Marc Vidal. A l'Hotel Mandarin Oriental de Barcelona, Jaume Barberà i Marc Vidal repassen la situació del país, revisant els principals temes de l'actualitat econòmica, política i empresarial i valorant les perspectives de futur.

Vidal -que ha publicat fa poc el llibre "Una hormiga en París"- és partidari de l'error i el defensa com a mètode d'aprenentatge i de millora constant. El seu full de ruta també inclou deixar enrere les pors i viure del que ens apassiona.

Un dels principals temes de la conversa són les eines 2.0 i el paper que juguen en l'economia global. Vidal considera que el nostre sistema econòmic ja ha canviat, que estem immersos en una revolució global, molt profunda, i que s'avança cap a un nou paradigma en què molts dels treballadors ara a l'atur probablement no tornaran a treballar. Segons Vidal, "s'ha de crear un escenari que sigui capaç d'absorbir el fet que molta gent no treballarà mai".

Vidal no es mostra pessimista i creu que l'objectiu de la nostra societat és aprofitar el potencial que ofereixen les noves tecnologies per optimitzar els recursos i assumir que "un món en què la gent treballi menys no és un món pitjor, és un món més eficient". En aquest punt és crític envers la situació a Espanya: "Fa molt temps que aquest país, que Espanya no té un pla, i ho demostra clarament el fet que ens estem allunyant de les opcions d'agafar el tren del canvi tecnològic".

Segons Vidal, és imprescindible que la ciutadania prengui consciència de la magnitud d'aquest canvi de paradigma i eviti que les entitats polítiques frenin aquest desenvolupament. "La gent que hauria de liderar aquest procés de canvi és gent que en el moment que accepti que això és un moment de canvi... sobren; ells saben que si diuen que això és un procés traumàtic de canvi, ells no són necessaris; de fet, ells no són els qui han de liderar això, perquè són els responsables en gran mesura d'haver-no.

Fuente: TV3.cat

No hay comentarios: